Cauzele paradontozei

Cauzele paradontozei

Amelogeneza imperfectă Displazie a smalţului de origine genetică. Microorganismele orale si toxinele lor asociate cu infectiile locale pot patrunde in torentul sangvin sau sistemul limfatic si sa determine un raspuns imun necorespunzator in alta parte a corpului.Diseminarea bacteriilor orale in circulatie(bacteriemia) poate avea loc dupa proceduri invazive cum ar fi extractia dintelui, tratament endodontic,chirurgie parodontala si chiuretaj si surfasaj radicular.Chiar si procedurile de rutina pentru mentinerea igienei orale cum ar fi periajul zilnic,irigarea subgingivala si folosirea atei dentare pot cauza bacteriemii.Oricum aceste infectii la distanta sau observat cel mai fecvent la pacientii cu risc cum ar fi cei imunocompromisi. Pediatric dosing saturday night live commercial yeast infection after valtrex duration treatment shingles is safe during early pregnancy. O alta forma a stomatitei este cea aftoasa, care, spre deosebire de cea herpetica nu se poate transmite prin schimb de alimente deoarece nu este contagioasa. Anaerobii din cavitatea bucală, în special tulpinile anaerobe gram-negative de tipul Prevotella intermedia, sunt cei mai frecvenţi agenţi patogeni. Pacienţii cu angină Vincent, numită şi gingivita ulcerativă necrozantă acută sau gura cu şanţuri, prezintă halitoză şi ulceraţii ale papilelor interdentare. Spalati bine mainile dupa contactul cu leziunea herpetica, pentru a evita auto-contaminarea ochilor si nasului.
Cauzele paradontozei

Cei care susţin aplicarea radioterapiei în cazul afectării ganglionare limfatice recomandă doze între 3000-4000 rad. presiune venoasă pulmonară crescută, secundară insuficienţei ventriculare stângi şi c. Manopera este destul de migaloasa si ia destul de mult timp pentru a fi fixat ferm la suprafata dintelui. Tratamentul pacienţilor cu limfom mediteranean constă în primul rand în chimioterapie sistemică, deşi există încercări de asociere a radioterapiei abdominale. Sediul chemoreceptorilor (ce semnaleaza prezenta substantelor chimice in mediu). De obicei este necesară deschiderea pe cale chirurgicală a compartimentelor de ţesut infectat. Unii experti sustin ca aceste virusuri pot cauza bolile parodontale prin diverse moduri, si anume prin eliberarea citokinelor in tesut, favorizand dezvoltarea bacteriilor parodontale, prin suprimarea factorilor de imunitate si prin initierea altor procese patologice care duc la moartea celulelor.

• In cavitatea bucala a fiecarui individ se gasesc ce putin 350 de specii de microorganisme. De asemenea, specialistii farmacologi au imbunatatit retetele produselor, adaugand ingrediente care ajuta la o mai buna penetrare a substantelor active prin piele si la absorbtia lor, acolo unde este nevoie de ele. Consecintele sunt mult mai serioase: deteriorarea masiva a osului maxilar, slabirea si pierderea dintilor. CAUZE : Peste o suta de virusuri diferite sunt capabile sa produca rinita si, deoarece nu sunt asemantoare, organismul nu poate dezvolta imunitate fata de ele.Este posibil sa raciti de mai multe ori intr-un an, mai ales daca aveti un sistem imun slabit, care creste vulnerabilitatea.Copii racesc mai repede pentru ca sistemul lor imun este in dezvoltare. Antiseptic – un agent, germicid sau bacteriostatic, care poate fi aplicat tesuturilor vii pentru distrugerea germenilor.

You may also like