Herpesul genital, virusul care ne rămâne în corp toată viaţa. Semnele perverse şi efectele unei boli fără leac

Herpesul genital, virusul care ne rămâne în corp toată viaţa. Semnele perverse şi efectele unei boli fără leac

Herpesul, care poate apărea atât în zona bucală şi/sau în zona genitală, este o afecţiune contagioasă, care poate recidiva. Săptămâna nu are suficiente ore de lucru pentru ca medicul Oana Clătici să poată să-şi consulte toţi pacienţii, mai ales acum, că a început deja sezonul cald şi problemele pielii în zone mai mult sau mai puţin vizibile sunt din ce în ce mai numeroase. „Virusul se transmite foarte uşor prin contactul direct cu leziunile herpetice şi cu obiecte care au fost infectate cu lichid din respectivele leziuni”, explică medicul infecţionist Emanoil Ceauşu de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Prof. În cadrul studiului, medicii au avut surpriza să observe că herpesul genital este provocat mai des de HSV-1 decât de HSV-2, adică invers decât se crede până acum. Ovarul este situat intraperitoneal in cavumul retrouterin al cavitatii peritoneale pelvine. Totusi lungimea medie este de aproximativ 8 cm, existand o diferenta de 1-2 cm intre peretele anterior si posterior, in favoarea celui posterior. Perioada de incubaţie variază între 2-20 zile, cu o medie de 6 zile.

lorica: Buna ziua! De asemenea, evitaţi folosirea machiajului şi altor produse cosmetice doar pentru a ascunde rănile produse de herpes. Exista numeroase tratamente, dar pelada raspunde uneori foarte greu la acestea: se poate administra Prednison, minoxidil, se poate face PUVA -terapie, se poate recurge la aplicatii locale de diversi iritanti- fenoli, cignolin, DNCB, etc. La mine nu e aşa, eu am doar o bubiţă între labii, şi la atingere este ca o ” gâlcă ” ( nu îmi vine alt termen ) şi doare. Simptomele herpesului genital pot aparea in diferite locuri ale corpului. Ca toate bolile virale, herpesul este foarte contagios. Break free .

Un medic poate diagnostica zona zoster doar uitandu-se la eruptiile cutanate. Există peste 200.000 de specii de ciuperci, iar dintre acestea, aproximativ 100 sînt cele care pot afecta omul. Când imunitatea e mai scăzută, herpesul este mai mare, cu leziuni mai mari. Medicamentele folosite sunt aciclovirul, si, mai noi, famciclovirul si valaciclovirul. Dacă imunitatea este mai bună, atunci pacientul face forme mai minore, sau mai puţin alarmante”, mai spune medicul Flavia Voinescu. De asemenea, arată ea, leziunile apar de regulă în acelaşi loc. Herpesul genital este, în principiu, o altă formă a aceleiaşi afecţiuni.

Pentru mai multe informații despre simptomele de herpes zoster citit articolul nostru. De altfel, în ultimii ani, mai spune medicul, au apărut tot mai multe cazuri de infecţie cu virusul herpetic de tip 2, cel care e responsabil de apariţia herpesului genital. Aloe vera conține apă în proporție de 99%. Şi aici avem o primă infecţie, iar după infectare, persoana rămâne purtător de virus toată viaţa. 3. ”Ca şi la herpesul de tip 1, herpesul genital de primă infecţie, de multe ori – mai ales la femei – este fără manifestări alarmante, pe când la bărbat, de obicei este mai deranjant, apare durere, disconfort. Dar sunt purtători de virus, sunt contagioşi indiferent că sunt cu leziuni sau fără leziuni”, mai explică Flavia Voinescu.
Herpesul genital, virusul care ne rămâne în corp toată viaţa. Semnele perverse şi efectele unei boli fără leac

”Deşi herpesul genitalul era mai rar, în ultima perioadă, din experienţa mea, am constatat că sunt  foarte multe persoane cu herpes genital, din păcate. Avem cazuri destule”, mai spune ea. De asemenea, atrage atenţia că leziunile sunt declanşate în anumite perioade, la fel ca în cazul virusului de tip 1, pe fondul slăbirii organismului. Atentie! Sper ca sfaturile mele sa-ti fie de ajutor. Cortizonicele, de asemenea, favorizează apariţia herpesului. In saptamanile de sarcina 10, 11, 12, embrionul incepe sa se miste in uter, dar nu este o miscare sesizabila de catre mama.

Primele semne ale bolii sunt apariţia unor mici pete roşii localizate în jurul anusului ori pe suprafaţa organului genital şi sunt însoţite de senzaţia de mâncărime şi usturime. Petele se transformă apoi în vezicule ce conţin un lichid, care după câteva zile se sparg şi în urma lor rămân leziuni dureroase. Poti primi injectie cu oxitocina combinata cu o doza de perfuzii pentru a ajuta uterul sa se contracte in vederea opririi sangerarii si, uneori, pentru a preveni infectiile, se administreaza si antibiotice. Pentru a evita apariţia acestor leziuni, a acestor recidive, mai spun medicii, în general este bine să avem o viaţă ordonată, cu alimentaţie sănătoasă, să ne vitaminizăm, să ne spălăm pe mâini, să folosim prosoape curate, pentru că şi de pe acestea se poate lua virusul. De asemenea, sexul protejat e o recomandare pentru evitarea infectării cu virusul herpetic. Zona zoster este o altă afecţiune dată de un virus, însă de această dată vorbim despre virusul varicelo-zoosterian şi este o replică a varicelei. ”De obicei persoana a făcut varicelă înainte şi, venind în contact cu virusul, nu mai face varicelă, face zona zoster.

Este tot un virus, tot din familia respectivă, dar este diferit faţă de herpesul genital sau bucal. Zona zoster are un debut mai alarmant, apare cu dureri mari, pe urmă, la câteva zile, pe zona dureroasă apare un placard roşu, după care pe el apare o serie de vezicule. Se localizează de obicei pe un traseu nervos, cel mai frecvent este cel intercostal. La faţă poate urma nervul oftalmic, la ureche auricularul şi asta este caracteristica lui, este foarte dureros, iar evoluţia lui durează mai mult, spre două-trei săptămâni, în timp ce herpesul durează mai puţin”, menţionează medicul. La urma urmelor nu poti avea o pozitie care este fie pro-viata (pro-life, pro-vita, pentru viata) sau una pro-alegere (pro-choise, pentru alegere, pentru avort) daca nu raspunzi la intrebarea – Ce este copilul nenascut (aglomerare de celule, produsul conceptiei, embrionul, fatul)? Partea bună însă este că zona zoster dă imunitate, adică o persoană care a făcut această boală nu o va mai face şi a doua oară. ”Este contagioasă pentru copii, ei pot face varicela dacă nu au făcut, venind în contact cu o persoană care are zona zoster.

Ca şi herpesul, zona zoster apare pe fondul imunităţii scăzute şi a unui organism slăbit. Singura modalitate de a ne feri de infecţia cu acest virus este de a evita contactul cu o persoană infectată. Din păcate, atunci când nu sunt leziuni, este foarte greu să ne dăm seama dacă persoana de lângă noi este sau nu purtătoare a acestui virus sau nu. De “vină” sunt cercetătorii din spatiul ex-sovietic, care au studiat efectele rostopascăi asupra cancerului vreme de mai multe decenii și au creat chiar un medicament de semi-sinteză, derivat din ea: “Ukrain”. Daca aveti o viata sexuala incercati sa aveti: -o relatie fidela cu un singur partener. Dar dacă persoana nu are leziuni e foarte greu să ştim dacă este purtătoare sau nu a virusului”, explică medicul. Medicul Flavia Voinescu atrage atenţia că în momentul în care apar leziunile date de oricare din categoriile de virusuri herpetice, prezenţa la medic este obligatorie.

”Tratamentul este bine să fie făcut de medic. Sunt foarte multe medicamente antivirale şi medicul stabileşte forma de medicaţie, tratament general şi tratament local. Dar cel mai importat, atunci când apare leziunea,  să fie aplicat ceva care să usuce: un tampon cu spirt, etc. Dar nu sunt adepta să mergem la farmacie să cerem tratament pentru aşa ceva. E bine ca tratamentul să fie condus de un medic, care îi explică pacientului şi ce să facă să nu apară recidiva”, mai arată ea.

You may also like