Koortsblaas – herpes simplex infectie

Koortsblaas - herpes simplex infectie

Mogelijke verschijnselen (o.a.) – oppervlakkige oog-infecties: oog-irritatie, rode ogen, brandende of stekende oog-pijn, tranenvloed, jeuk, grote lichtgevoeligheid, gezwollen en/of etterende oogleden. Blaasjes op de oorschelp. Als u naar aanleiding van deze folder vragen heeft bespreek deze dan met uw oogarts. Er bestond een vrijwel lineaire verhouding tussen de tijd die verstreek na de gordelroos en het percentage dat AIDS kreeg. De mogelijkheid bestaat dat daardoor de herpesinfectie ook op een andere plaats van het lichaam wordt overgebracht. Uitroeien van het virus is vrijwel niet mogelijk. Of en hoe vaak er een volgende opstoot komt, is moeilijk te voorspellen en afhankelijk van persoon tot persoon.
Koortsblaas - herpes simplex infectie

De asemenea mamele cu leziuni active in cursul travaliului pot transmite infectia non-nascutului3;6. Hier is weinig aan te doen. Ook verhoogde blootstelling aan de zon kan een opstoot uitlokken. Wordt de herpesinfectie behandeld met antipsychotica, die worden gebruikt voor de behandeling van schizofrenie, dan neemt de ontsteking in de hersenen af. Deze symptomen wordten een ” uitbarsting ” of episode genoemd. Dit kan gepaard gaan met koorts, slikmoeilijkheden of keelpijn. Heel zelden kan het leiden tot een hersen- en leverontsteking bij een jonge zuigeling, of bij iets oudere kinderen tot een oog- of hersenontsteking.

Wanneer er echter sprake is van infectie met het herpes simplex virus type II (verantwoordelijk voor genitale herpes, uitzonderlijk ook voor letsels in de mond) kan de baby besmet geraken tijdens de bevalling met ernstige infectie tot gevolg. Bij infectie van het geboortekanaal zal een vaginale bevalling niet mogelijk zijn.

You may also like