Koortslip, Koortsblaasjes, Herpes virus en koortsuitslag

Koortslip, Koortsblaasjes, Herpes virus en koortsuitslag

Een koortslip ontstaat vaak met een tintelend gevoel op de lip(pen). Ik heb er zo veel mogelijk informatie van verschillende sites en encyclopedie�n op gezet. Er is geen remedie voor het herpes omdat het virus vermag slapende in het lichaam liggen. Probeer bij de volgende koortslip te onthouden wat bij jou een koortslip activeert en probeer deze oorzaken te voorkomen. Laat het korstje zo lang mogelijk zitten. Heb je jezelf deze vraag ook wel eens gesteld? Er zijn veel oorzaken aan te wijzen die een koortslip kunnen veroorzaken.

De ziekteverwekker van een soa kan zich bijvoorbeeld bevinden in het slijm van de vagina, of in het sperma of achter de voorhuid. Gisteren onveilige seks gehad en vandaag al testen? Mensen die het virus bij zich dragen kunnen wel 2-3 keer per jaar last hebben van een koortslip of lipblaasje. Ik heb meteen een koortslip patch erop geplakt en ik ben op onderzoek uitgegaan. Een herpes infectie komt vaak weer terug, doordat je het virus bij je blijft dragen. Je kunt chlamydia hebben zonder dat je het in de gaten hebt, want deze geslachtsziekte komt vaak voor zonder duidelijke symptomen. De nierfunctie in deze situaties frequent controleren en zonodig de dosering aanpassen.

Koortslip, Koortsblaasjes, Herpes virus en koortsuitslag
Het Herpes virus blijft namelijk de rest van je leven in de zenuwen van je gezicht zitten. Opkomende koortslippen kun je soms tegengaan door een aciclovir of penciclovir bevattende crème op je lippen te smeren. Er zijn wel medicijnen die ervoor zorgen dat een aanval minder pijnlijk is en korter duurt. Het zou kunnen dat druk/beweging van de prothese of micro-organismen zoals o.a. Moeilijker is het om stress te voorkomen. Voor herpes, een aantal van de remedies zijn sepia, dulcamara en toxicodendron. Gebruik alleen de voorgeschreven dosis en de duur van de behandeling.

Het korstje valt er na een paar dagen af. Deze variëren van persoon tot persoon, maar een verminderde weerstand speelt veelal een belangrijke rol. Factoren van buitenaf zijn bijvoorbeeld ultraviolet licht, zonlicht, koud, guur en schraal weer. Comfort verbeteren door voedingsaanpassingen Vermijd kruiden zoals curry, chilipoeder, peper en nootmuskaat. Deze remmen de vermenigvuldiging van het virus in het lichaam en voorkomen zo verdere uitbreiding van een aanval. Dat zijn de koortslip feiten van de zaak. Vermijd de koortsblaasjes direct in het zonlicht te houden.

In extreme gevallen of wanneer het virus motorische zenuwen aanvalt, kan dit niet alleen zwakte veroorzaken, maar ook tijdelijke of permanente verlamdheid. Voorkom indien mogelijk het opnieuw gebruiken van kopjes, vorken of andere bevuilde items. Factoren van buitenaf zijn bijvoorbeeld ultraviolet licht, zonlicht, koud, guur en schraal weer. Factoren van binnenuit zijn bijvoorbeeld stress, koorts, infecties, zwangerschap en menstruatie. Dit komt niet vaak voor omdat bij de meeste mensen de koortslip gerelateerd is aan factoren als het hebben van een verminderde weerstand of stress. Blootstelling aan zonlicht of juist koud en guur weer. Wanneer je denkt dat deze factoren ook voor jou van toepassing kunnen zijn klik dan op het kopje ?Wat activeert een koortslip??

Indien deze factoren voor jou niet relevant zijn en de koortslip elke moment uit het niets kan opkomen, is het handig altijd een koortslip crème bij je te dragen zodat de behandeling zo snel mogelijk gestart kan worden.

You may also like