Nielutippuri

Nielutippuri

Kysymys: Olen 61-vuotias henkisen työn tekijä.Olin alaselän kuntoutuksessa viime vuonna.Kuntoutuksen aikana terveyteni todettiin muuten hyväksi jopa erinomaiseksi.Maaliskuussa kuluvana vuonna pyöräillessäni kovalla pakkasella ja jouduttuani kovasti ponnistelemaan tunsin vasemmassa nivusessa jonkinlaisen pistoksen.Huomasin sitten siinä jonkinlaisen pullistuman.Kävin kirurgin vastaanotolla ja hän määritteli vaivani klassiseksi tyräksi ja suositteli leikkausta.Olen nyttyö-ja kesäkiireitteni takia lykännyt leikkaukseen menoa.Huoleni on se,että tapahtuuko nivusen alueella jotain negatiivisia muutoksia leikkausta odotellessani.Pullistuma tulee, kun virtsarakko laajenee ja poistuu virtsaamisen jälkeen.Kipuja ei ole ja olen suht. Maailmalla puhutaan t�st� aika paljo j aon hieman eri n�kemyksi� koska rokote pit�� antaa… Lääkitystä kannattaa harkita myös hankalasti atooppisten lasten iho-oireiden hoitoon. Ihoa voi hyvin hoitaa rasvaamalla sitä apteekista saatavalla perusvoiteella kuten esimerkiksi Ceridal-öljyllä. Jos kohteeksi otetaan ylipäätään tyhjäksi jäämisten osuus astutuksista, niin siinäkin oli muutama ongelma. Että silleen… Miesten keskuudessa esiintyvyyden arvellaan kuitenkin olevan samaa luokkaa kuin naisilla.

Sinäkin saatat siis kantaa virusta elimistössäsi tälläkin hetkellä. Kumpikaan mainitsemistasi “pysyvistä” taudeista ei ole hoidettuna vakava juttu ollenkaan. jos olisin tiennyt papilloomaviruksesta en olisi jättänyt kondomia pois Katuva On, kerro tarinasi! OYS:n ihotautien poliklinikalla on viime vuosina todettu noin 100 klamydiatartuntaa vuodessa. Herpes genitalis (sukuelinherpes, sukuelinrokahtuma) on krooninen infektio, jonka aiheuttaa 2-tyypin herpes simplex virus (HSV-2) 80 % tapauksista, 20 % tapauksista on herpes simplex 1- tyypin aiheuttamia (HSV-1). Herpeksen aiheuttamia oireita voi hoitaa, mutta virus jää elimistöön pysyvästi. Voiko olla mahdollista, että se on ollut minulla oireettomana alapäässä ja se on parantunut toiseen vaivaan otettujen anitbioottien avulla (amoxoliini)?Kysyin myös edeltäneeltä poikaystävältäni asiaa ja hän sanoi käyneensä testeissä sekä tulosten olleen negatiiviset.
Nielutippuri

Jälkiehkäisypillerissä on paljon hormoneita ja se voi vaikuttaa tytön elimistöön aika pitkän aikaa. Seksitautitesteihin voi hakeutua omalle terveysasemalle, opiskelija- tai työterveyshuollon kautta, yksityisille lääkäriasemille ja isommissa kaupungeissa sukupuolitautien poliklinikalle. Mahdollisesta tartunnasta on jo pari vuotta, mutta en vieläkään ole mennyt HIV- testeihin ym. Herpes havaitaan yleensä silmämääräisesti herpesrakkuloista, mutta se on mahdollista todeta myös verikokeella. Muistathan, että seksitaudeilta voi parhaiten välttyä suuseksissä käyttämällä kondomia peniksen/emättimen päällä. Omista rajojaan tulee kuunnella ja niistä saa ja tuleekin pitää kiinni, sekä ilmaista tahtonsa selvästi myös toiselle. Jos itse olet antanut suojaamatonta suuseksiä, eli jos olet saanut suuhun emätineritettä, kuukautisverta, siemennestettä tai esiliukastetta eli touhutippoja, kannattaa testata hiv ja kuppa sekä ottaa nielusta klamydia- ja tippurinäytteet.

Tällöin tulee kuitenkin muistaa mahdollisesti raskauden ehkäisy. Herpeksen sukuelimissä voi aiheuttaa myös ns. Mitä sitten, jos tämä parisuhteemme ei kestäkään, ja olisi taas seuraavan edessä? Saman viruksen toinen muoto genitaaliherpes (HSV-2) pesii yleisimmin sukuelimissä, mutta voi tarttua myös nieluun. Tämä virus voi olla vuosikausia myös täysin oireeton sekä miehellä että naisella ja siten jostain syystä se voi aiheuttaakin havaittavia oireita. Se tarttuu helpoiten oireellisessa vaiheessa, mutta voi tarttua myös täysin oireettomanakin. Tippurin taas aiheuttaa gonokokki bakteeri, joka naisilla on useimmin oireettomana ja miehilläkin se voi olla täysin oireettomana vaikka vuosikausia.

Tippuri voi tarttua tai olla tarttumatta yhdynnässä tai suuseksissä kuten muutkin tautien aiheuttajat. Oireeton seksikumppani voi olla taudin kantaja täysin tietämättään. Suuseksissä voi tartuttaa tai saada ihan samat seksitaudit kuin yhdynnässäkin, ellei käytä kondomia. Seksitaudin tarttuminen on sattumavaraista, joku saa tartunnan ja toinen ei välttämättä saa tartuntaa, vaikka harrastaisi seksiä seksitaudin kantajan kanssa. Tärkeintä lääkärin näkökulmasta on, että aina kun seksitauti on osoitettu, sitä hoidetaan ja mahdollisia tartunnan saaneita kehotetaan hakeutumaan tutkimuksiin mahdollisen tartunnan vuoksi. Pettäjien etsiminen tai osoittaminen lääketieteen keinoin on mahdotonta.

You may also like