Otitis externa bij een herpesinfectie

Otitis externa bij een herpesinfectie

Gordelroos, ook bekend als herpes zoster, is een virale infectie van de zenuw en de huid eromheen. Het virus is van dezelfde familie als die van de buccale herpes (ook wel koortsblaas genoemd) afkomstig. eerste instantie, de ziekte wordt gekenmerkt door het feit dat indigestie, vermoeidheid en pijn in het lichaam veroorzaakt.Ook voorkomende gevallen van lichte koorts en pijn in de rug, waar in de toekomst zal worden gevormd herpes.Typisch, de eerste fase duurt 4-6 dagen. Tintelend gevoel gepaard met kloppende pijn wordt ervaren. atypische genitale herpes getoond ongebruikelijk van de symptomen van de ziekte: jeuk, branderigheid, afscheiding uit de geslachtsorganen, zwelling en roodheid, scheuren schaamlippen, perineum en de anus.Vanwege zulke vage klinische patiënten worden vaak verward met koortsblaasjes lijster, waarvan tevergeefs proberen om zich te ontdoen van door zelfmedicatie. Griepachtige symptomen, zoals koorts, hoofdpijn, pijn in het lichaam en gezwollen klieren, zijn niet ongebruikelijk bij de eerste infectie. Sommige blaasjes en zweren ontwikkelen korsten drie tot vier dagen nadat ze lijken, volgens Cernik en collega ‘2008 artikel in de “Archives of Internal Medicine.” Korsten lijken op een zachte, kruimelige of zanderige korst die, zoals zand, is vaak waarneembaar geel.

Infectie met herpes simplex virus van elk type vindt plaats door direct contact met een geïnfecteerde persoon. druppeltjes . infectie veroorzaakt de slijmvliezen van de mond herpetische stomatitis. Urineren kan een pijnlijke ervaring zijn. Vocht gevulde blaasjes groeien, huilen en korst over voordat genezing. Patiënten zijn vaak verward en gedesoriënteerd. Een stijve nek, samen met hoofdpijn en koorts zijn de klassieke tekenen en symptomen.

De diagnose otitis externa door een herpes-infectie wordt gesteld op basis van de klachten van de patiënt en het lichamelijk onderzoek. Enkel de personen die nog geen waterpokken hebben gehad, kunnen zona krijgen. Eventueel kan vocht uit de blaasjes worden opgestuurd voor microscopisch onderzoek. Een viruskweek is het meest bewijzend voor de diagnose. Ook het doorgemaakt hebben van een herpesontsteking kan in het bloed worden onderzocht. Dit gaat op de aanwezigheid van beschermende eiwitten (antistoffen) tegen het herpes virus. Otitis externa met een herpes-infectie kan worden behandeld met anti-virale middelen, zoals acyclovir of afgeleiden daarvan, zoals famciclovir en valaciclovir.

Otitis externa bij een herpesinfectie
De medicijnen moeten snel bij het eerste begin van de klachten geslikt worden. Indien patiënten aan hun oor krabben, kan er tevens een bacteriële ontsteking bijkomen waarvoor antibiotica(zalf) kan worden voorgeschreven. Een antibiotica kuur kan helpen. Syfilis: latente fase Na de infectieuze periode van fase 1 en fase 2, volgt – indien onbehandeld – een periode van latentie zonder klinische verschijnselen. Bij een herpesinfectie is hygiëne belangrijk. Probeer contact met de herpesblaasjes te vermijden. Indien er toch contact is geweest handen goed wassen.

Gebruik altijd een eigen handdoek (en doe deze na gebruik in de was). Niet-actieve periode gedurende 20 dagen kan blijven en alleen dan kan worden onthuld op de huid dus dat u zult leren over uw conditie door symptomen van koortsblaasjes die verschijnen kunnen, lang nadat u waren besmet, maar meestal de blaren in de loop van de week optreden. Zwangeren die ooit een genitale herpesinfectie hebben doorgemaakt, moeten dit melden aan de verloskundige. Indien bevalling plaatsvindt op het moment van een actieve ontsteking wordt een keizersnede aangeraden om besmetting van de baby te voorkomen. Een goede behandeling voor het definitief doden van het herpes virus is er niet. De infecties kunnen blijven voorkomen. Ten slotte moet je ook proberen om stress te verminderen en te voorkomen dat alle voorwaarden die kunnen verergeren de symptomen van herpes zoster.

Een herpesinfectie verloopt ernstiger bij patiënten met een verminderde afweer en bij pasgeboren baby’s. Bij deze groepen kan het virus zich via het bloed naar de hersenen verspreiden. Dit kan dodelijk zijn. Bij een herpes zoster infectie van het oor kan ook de aangezichtszenuw (nervus fascialis) mee doen in de ontsteking. De aangezichtsspieren aan die zijde kunnen dan tijdelijk of blijvend verlamd raken. Gehoorverlies kan permanent zijn, maar soms ook (gedeeltelijk) terugkeren. He volgen van  onderdrukkende behandeling voor herpes verkleint het risico om andere personen te besmetten.

(1999), Infectious diseases, tropical medicine and sexually transmitted diseases, in: Kumar, P. & Clark, M. (eds), Clinical Medicine, 4th Ed, Harcourt Publishers Limited, London. Linstrom, C. S, Lucente, F. E & Joseph, E. M, (2001), Infections of the external ear in: Bailey, B.

J, Calhoun, K. H, Healy, G. B et al, Head and Neck Surgery –Otolaryngology, Lippincott Williams and Wilkins, London.

You may also like