Pericolul Herpes: Bucal vs. Genital

Pericolul Herpes: Bucal vs. Genital

Full text Full text is available as a scanned copy of the original print version. Acesta apare pe marginea unei buze sau unei nari si este insotit de o senzatie de arsura si mancarime. Or maybe they are safer? Familia Herpes are doi membri, pe cat de mici (microscopici, chiar!), pe atat de primejdiosi: Herpes Simplex Virus 1 (HSV 1), care de obicei se face vinovat de eruptiile bucale (pe buze, in jurul lor sau, mai rar, in interiorul cavitatii bucale), in imediata apropiere a narilor, pe barba si chiar pe degete, respectiv fratele lui, Herpes Simplex Virus 2 (HSV 2), responsabil cu aparitia veziculelor in regiunea genitala. Cercetarile arata ca circa o persoana din 4 va avea de-a face, la un moment dat in viata, cu infectia herpetica HSV 1. Acesta se poate instala izolat, fara motiv aparent, recidivand de mai multe ori. The second type – HSV-2 – is a genital herpes.
Pericolul Herpes: Bucal vs. Genital

In momentul in care simti o furnicatura, intepatura sau o senzatie de caldura la nivelul uneia dintre buze, iar zona respectiva se intareste usor, asteapta-te ca intr-o zi, cel mult doua, sa te trezesti cu un manunchi de vezicule virale. Acestea sunt mici, pline cu un lichid galbui si vor trona acolo timp de 7 – 10 zile, uneori chiar 2 saptamani. Exista si stari favorizante care determina recidiva herpesului labial: poate aparea in timpul starilor gripale sau al rinitelor in sezonul rece; in timpul pneumoniilor, bronsitelor sau al infectiilor urinare; mai apare la menstruatie si la primele expuneri la soare in timpul primaverii sau verii, sau in perioade foarte stresante. There are reasons, actually. In final, cand veziculele se usuca complet, crusta cade, iar zona se curata. Uneori, vindecarea poate lasa in urma o mica cicatrice. Exista numeroase persoane care sunt purtatoarele virusului fara sa o stie.

Second thing is that natural cold sore cures are safer in both short and long term. Fie ca il lasi sa se vindece de la sine, fie ca folosesti unguente antivirale (care usuca zona si grabesc vindecarea) sau aplicatii cu vitamina E (care ajuta pielea sa lupte cu infectia), trebuie sa fii in permanenta atenta la igiena. Herpesul este foarte contagios, se transmite din momentul aparitiei veziculelor, pana cand acestea dispar. In opt din zece cazuri prima infectie herpetica trece neobservata. First thing to do is to always keep the sores dry and clean. Atunci cand se localizeaza la nivelul ochilor, virusul herpetic afecteaza corneea, provocand keratita herpetica sau tesutul conjunctiv, provocand conjunctivita herpetica. In cazul persoanelor cu imunitate foarte scazuta, virusul afecteaza retina, cauzand corioretinita.

You may also like