Vaccineren – nodig of niet…? – BKHD

Vaccineren – nodig of niet…? - BKHD

Kattenziekte : wordt veroorzaakt door het feline panleukopenievirus en geeft  een zeer ernstig en vaak dodelijk ziekteverloop. Toch zijn er steeds meer mensen die er voor kiezen om een volwassen kat in huis te nemen. Het virus ondermijnt sterk het afweersysteem en veroorzaakt tumoren waaronder lymphoma, lymfosarcoma en leukemie. Indien de eigenaar vóór de vaccinatie wilt weten of de hond nog voldoende hoge antistoffen (antilichamen) heeft, waardoor een eventuele onnodige vaccinatie wordt voorkomen. KC: Intranasaal (neusdruppel) vaccin tegen besmettelijke hondenhoest * (Para-influenza en Bordetella bronchiseptica). Wij helpen u daarbij zes weken na de geboorte van een nieuw diertje. Op het moment dat je wat stress hebt steekt het virus zijn kop op en krijg je een koortslip.

Vaccineren – nodig of niet…? - BKHD
De vaccinatie voor de ziekte van Weil (ook wel leptospirose of rattenziekte genoemd) moet ieder jaar worden herhaald. Daarna is jaarlijkse vaccinatie voldoende. Sterfte treedt vaak op. Droes is pijnlijk, moeilijk te behandelen en kan voorkomen bij paarden die er, op het eerste gezicht, volkomen gezond uitzien (circa 10% van de paarden die herstellen, blijft drager). Op www.licg.nl kunt u veel informatie vinden en natuurlijk kunt u ook altijd bij ons informatie opvragen! Vanaf dan is er elk jaar een hervaccinatie nodig. Reden voor de oprichting van een aantal adviesorganen die wereldwijd georganiseerd zijn en bestaan uit vooraanstaande virologen.

Vooral puppies, maar ook volwassen honden zijn erg gevoelig voor het virus en het komt voor dat hele nesten aan parvo sterven. Herhalingsvaccinaties: Hoewel de tijdspannes tussen de herhalingsvaccinaties FHV nog omstreden is, is er voldoende wetenschappelijk bewijs om als richtlijn een jaarlijkse hervaccinatie te adviseren. felis vaccinstam kan gedurende meer dan 21 dagen door gevaccineerde katten worden uitgescheiden en kan zich verspreiden naar niet-gevaccineerde dieren zonder klinische verschijnselen te veroorzaken. Deze test houdt voor u in dat u met uw teef 7 tot 9 dagen na de start van de bloederig uitvloeiing tijdens de loopsheid naar onze kliniek komt. Dit wordt veroorzaakt doordat het weefsel van de darmen van de hond wordt afgebroken door het virus. Hierbij raakt het ‘roze gedeelte’ van het oog geïrriteerd wat kan uitmonden in een voor de kat uitermate onprettige ontsteking van het oog. De NVWA accepteert in ieder geval de titerbepaling als alternatief voor de (3-)jaarlijkse hervaccinatie.

Belangrijke en/of frequent voorkomende ziekten zullen uitgebreider worden besproken. Het afweersysteem van pups jonger dan 3 weken is nog onvoldoende ontwikkeld om het virus de baas te worden. Hierbij komen de kosten van het gezondheidscontrole-consult à 32.50 euro en de kosten van de vaccinaties welke wel noodzakelijk zijn voor uw dier nog bij.

You may also like